Prihod v Planico

Krožni prevoz

Vsem obiskovalcem so na voljo brezplačni krožni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, zato svetujemo, da se v Planico ne odpravite z osebnimi vozili. Prednost prihoda in odhoda imajo avtobusi! Vozila lahko parkirate v Kranjski Gori in okolici le na površinah, kjer je to dovoljeno.

 

Vstopna mesta za obiskovalce:

 • Kranjska Gora: redna avtobusna postaja, pred osnovno
  šolo, pred SKB Banko (bar Vopa)
 • Podkoren: redna avtobusna postaja ob regionalni cesti
 • Rateče: krožno križišče za Planico in križišče Ledine
 • poleg teh pa izjemoma še: makadamsko parkirišče nasproti hotela LEK na Vršiški cesti, Petrol Podkoren, parkirišče Zelenci, Petrol Rateče (v primeru preusmeritve parkiranja na bližnje površine)

Vstopna mesta za obiskovalce z akreditacijami:

 • Hotel Kompas v Kranjski Gori, pri znaku OK/VIP
Začetek krožnih avtobusnih prevozov za obiskovalce:
Četrtek, 19.3. - 7:30
Petek, 20.3. - 10:15
Sobota, 21.3. - 10:15
Nedelja, 22.3. - 7:00
Začetek krožnih prevozov za obiskovalce z akreditacijami:
Četrtek, 19.3. - 6:45
Petek, 20.3. - 9:30
Sobota, 21.3. - 9:30
Nedelja, 22.3. - 6:30

Obiskovalci, ki boste v Planico vseeno želeli priti s svojimi vozili, obveščamo, da bo prihod mogoč ob navedenih urah.

Vse voznike, zlasti avtobusov in kombijev, opozarjamo, da ure mogočih dostopov v Planico dosledno upoštevate, sicer bo organizator moral vozila izločati na parkirne površine že pred Planico. 

Četrtek, 19.3. - od 7:00 naprej
Petek, 20.3. - od 10:00 naprej
Sobota, 21.3. - od 10:00 naprej
Nedelja, 22.3. - od 6:00 naprej

Vstop na prizorišče

Območje Planice v dneh tekmovanja predstavlja širši prireditveni prostor. Zadrževanje z gledanjem tekmovanja je dovoljeno samo ob posedovanju vstopnic ali druge podlage, ki omogoča vstop v »kontrolirano območje«.

Ker želimo na vhodih preprečiti gnečo in obiskovalcem tako omogočiti čim hitrejši prihod na prizorišče, bo vstop potekal v teh korakih:

1. Na zunanjih vhodih se bo opravila kontrola vstopnic.

2. Sledil bo vstop v kontrolirano območje.

 • Obiskovalci s prtljago bodo usmerjeni na vhode za pregled
 • Obiskovalci brez prtljage bodo usmerjeni na ločene vhode
Za hitrejši vstop:
> S seboj imejte čim manj prtljage.
> Če ste prišli v manjši skupini naj ima prtljago le ena oseba iz skupine.
> Po prihodu do vstopnih mest se tam ne zadržujte ampak čim hitreje vstopite na prizorišče.
> Imejte pripravljene vstopnice. 
> Aktivno sodelujte pri pregledu prtljage – varnostnikom pokažite vsebino.

Z vlakom v planico

Tudi letos lahko v Planico pridete hitro, ugodno in varno. Slovenske železnice so poskrbele za okrepljene redne vlake in dodatne izredne vlake, ki vas bodo na svetovno prvenstvo peljali od četrtka do nedelje. Iz Jesenic in Hrušice vam bo znova na voljo brezplačna avtobusna povezava do Planice in nazaj.

Ob predloženi vstopnici za prireditev lahko uveljavljate popust za povratni prevoz iz katerega koli kraja v Sloveniji.

 • do 50% popust za povratno vozovnico
 • do 75% popust za otroke od 6 do 12 let
 • brezplačno za otroke do 6 let v spremstvu odrasle osebe

Peš v Planico

Naj dnevi v Planici potekajo v pravem športnem duhu! Obisk tekem lahko izkoristite tudi za sprehod s prijatelji in družino.

Čas hoje do Planice:

 • Kranjska Gora – 60 min
 • Podkoren – 45 min
 • Mejni prehod Rateče – 40 min
 • Rateče – 20 min

Avtobus iz Ljubljane

Avtobusi rednih linij vas z ljubljanske avtobusne postaje pripeljejo do Kranjske Gore, Podkorena ali Rateč. Od tam pa lahko pot v Planico nadaljujete peš, ali se pustite zapeljati z brezplačnim avtobusnim krožnim prevozom.

Priporoča se rezervacijo vozovnic.


Poseben režim prometa

V soboto, 21.3. in nedeljo, 22.3.

Avtobusi (min. 35 oseb), minibusi (min. 20 oseb) in kombiji (min. 6 oseb) morajo imeti parkirno nalepko, ki omogoča policistom in rediteljem hitrejšo selekcijo in s tem hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici, dokler ti niso zapolnjeni. To nalepko je potrebno prilepiti na vidno mesto na vetrobranskem steklu (desno spodaj gledano iz vozila). Imetniki parkiranih nalepk dobro preberite opozorila na hrbtni strani nalepke in z njimi seznanite potnike.

Kontrola posedovanja vstopnic potnikov v omenjenih vozilih se bo opravljala na principu selektivnega izločanja teh vozil na kontrolne površine. že na avtocesti, z usmeritvijo na Plato Karavanke. Enako bo izločena tudi določena kvota vozil z nalepkami zaradi kontrolne preveritve posedovanja vstopnic za vse potnike.

Vozila, ki ne bodo imela parkirne nalepke (ali vozila zaradi kontrole), bodo na relaciji iz smeri Ljubljane na avtocesti usmerjena na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo na podlagi predložitve vstopnic vseh potnikov oz. ob nakupu manjkajočih vstopnic, vozniki pridobili ustrezno nalepko. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj preko nadvozne pentlje na cesto proti Planici oz. za tiste, ki ne bodo želeli kupiti vstopnic, nazaj v smeri prihoda.

V kolikor v predprodaji ob nakupu vstopnic niste prejeli parkirne nalepke, se obrnite na uradnega prodajalca vstopnic Kompas na: sport@kompas.si.